Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

Ensamma hemma 2

Publicerad 2011-08-31 20:02:28 i Allmänt,

Malin är på stan med Maria, äter något gott och ska på ett shopping-event på H&M. Kul och väldigt välförtjänt att få komma "utanför dörren" med tanke på alla de dagar hon spenderar i lägenheten.

Jag och Alva håller ställningarna här hemma. Eller, jag surfar och Alva sover. Hon tog en tupplur nästan direkt efter att Malin gick, vaknade, åt en nappflaska ersättning, myste lite i min famn men såg väldigt trött ut och somnade om när jag la tillbaka henne i sängen. Hon ställer inga större krav än min lilla, fantastiska tjej.

IT-girls

Publicerad 2011-08-30 18:19:42 i Allmänt,

Kollade igenom mapparna med bilder på hårddisken och hittade det här guldkornet från förra veckan. Alva, Malin & Anna testar webcam. Måste snart köpa en leksaksdator till Alva, hon är redan igång med att banka på tangentbordet på vår laptop.

Ensamma hemma

Publicerad 2011-08-28 16:00:11 i Allmänt,

Malin är på jobbet och tränar inför kommande tävlingar. Hur otroligt det än låter så är alltså detta första dagen som jag och Alva hänger hemma utan mamman i mer än någon enstaka timme.

Hittills har det gått över förväntan. Vi började med lite lek i babygymmet sen blev det en kort promenad. Alva somnade en stund i vagnen. När vi kommit hem igen blev det lättare lunch för mig och sen var det dags för Alva att äta NAN ur nappflaska. Detta gick hur bra som helst, hon åt upp ett helt paket.

Efter maten kollade Alva några få minuter på Teletubbies på datorn medan jag såg reprisbilderna på 100 metersloppet i VM. Sedan la jag ner henne i sängen och nu har hon sovit en timme. En härlig söndag!

Minisats

Publicerad 2011-08-27 15:19:12 i Allmänt,

Idag har Alva gjort debut på minisats. Hon fick hänga med mamma och pappa till Mölnlycke när det var dags för dem att starta igång på gymmet igen. Det gick bra ända tills hon slog till sig själv med en leksak. Totalt sett var det lyckat och kändes tryggt och vi kommer testa det fler gånger.

Efter träningen åkte vi hem till Johanna, Johan & Filip och hälsade på i deras nya hus, fint! Fick en god fika och snackade några timmar.

Hemmatapas

Publicerad 2011-08-27 07:21:47 i Allmänt,

Har varit uppe en stund med Alva och lyckats få henne att somna om igen, hon har härjat en del inatt så det är inte så konstigt att hon behöver mer sömn. Inte lika lätt att somna om själv. Igår avslutades ytterliggare en arbetsvecka, åkte förbi barnbutiken och hämtade upp vagnen som de bytt de söndriga framhjulen på och åkte sen hem till mina tjejer. Vi började kvällen med en promenad och sedan satte vi oss på balkongen och åt lite godsaker.

Alva tog det lugnt medan mamma och pappa åt, snällaste babyn! Sen hängde vi en stund på balkongen, obs gjorde INTE en "Michael Jackson i Berlin" med henne. För er som inte fattar så hängde han ut sin yngste son utanför räcket på en balkong och höll på att tappa honom.

En händelserik dag

Publicerad 2011-08-25 23:00:22 i Allmänt,

Nu har vi fått nya siffror på Alvas vikt och längd efter gårdagens BVC-besök. 6,1 kg och 62 cm är det som gäller just nu. Hon fortsätter utvecklas precis som hon ska.

Det blev en händelserik dag för henne idag. Moster Anna var på besök på eftermiddagen och tjejerna var en sväng på stan. När jag kom hem efter jobbet åkte vi direkt till en husvisning, där skötte hon sig alldeles utmärkt. Tyvärr låg huset alltför nära E20 för vår smak, fruktansvärt oljud från trafiken när man var i trädgården.

Vi körde vidare till en storhandling på ICA, jag bar Alva i babybjörnen och hon började bli trött. När vi kom hem blev det amning och efter det testade hon gröt för första gången, klart uppskattat. Vår lilla älskling somnade gott efter allt detta.

Tre elefanter balanserade...

Publicerad 2011-08-25 17:00:00 i Allmänt,

Malin tyckte kläd- och leksaksmatchningen häromdagen var lite kul så hon tog det ytterliggare ett steg och förevigade med dessa bilder.

Body, filt och leksak-triss i elefanter!

4 månader gammal

Publicerad 2011-08-23 19:34:07 i Allmänt,

Idag är det fyra månader sedan Alva föddes. För att fira detta har hon testat puré för första gången. Det blev mammans egna potatis- och palsternacksblandning. Alva såg lite fundersam ut till en början men testade iaf...

Först blev hon glad, sedan visade hon fingret och sa inget mer.

Fantastisk fredag

Publicerad 2011-08-19 21:56:24 i Allmänt,

Första arbetsveckan efter semestern är över, man kommer hem till sina älsklingar och hade varit extremt nöjd med att bara få mysa och koppla av. Lyckan man känner när världens bästa tjej dukar upp nedanstående godsaker, underbart!

Och så här fina var dem idag.

Kan själv!

Publicerad 2011-08-18 18:27:50 i Allmänt,

Har så smått börjat acceptera att det är jobbtider som gäller igen. Det är både mysigt och lite jobbigt att vinka hej då till tjejerna på morgonen. Som tur är har jag ofta möjlighet att äta lunch med dem, både hemma och på stan. Idag var en sådan dag. Härligt att få gosa med Alva en stund mitt på dan. Sedan jobba några timmar till, komma hem och mötas av ett härligt leende, några långa glädjetjut och hennes tindrande ögon. Hon är nästan hela tiden på ett fantastiskt humör.

Stora tjejen är ju nästan fyra månader så det är klart hon ska stoppa in nappen sjäv...

Tillbaka i vardagen

Publicerad 2011-08-16 21:32:17 i Allmänt,


Då har man gjort sina första två arbetsdagar efter semestern. Vi hade fem underbara veckor tillsammans så det känns såklart konstigt att vara ifrån min tjejer dryga nio timmar om dagen igen. Försöker hålla kvar sommarkänslan genom att titta igenom lite bilder från semestern. Tänkte att det vore trevligt att dela med mig av ett gäng under denna vecka här på bloggen. Trots det galna Göteborgsvädret kör vi alltså lite sommarfeeling här på bloggen några dagar till. Håll till godo!

Lite från Danmark

Publicerad 2011-08-14 07:29:15 i Allmänt,


Startade dagen med att bära runt på Alva i lägenheten men nu sover båda mina tjejer igen.

Några härliga bilder från Danmark. Vi bodde på Marienlyst utanför Helsingör, ett hotell som vi kan rekommendera med trevliga rum, grym frukostbuffé och ett bad med bassäng, bubbelpool och rutschkana. Testade även deras barbeque i restaurangen, riktigt goda ribs.

Alvas första utlandsresa

Publicerad 2011-08-08 09:00:00 i Allmänt,


På väg igen, denna gång söderut mot  Danmark och Helsingör. Sista semesterveckan ska njutas av för fullt med smörrebröd och kanske en hof till det. Får se hur vädret blir, skulle det inte stråla på himlen får det bli häng i hotellets spa-avdelning. Har även fått tips på utflyktsmålet Gilleleje som ska vara en mysig liten fiskeby.

Tillbaka i Göteborg

Publicerad 2011-08-06 19:18:09 i Allmänt,


Vi tar det lugnt, tar hand om en rejäl tvätthög och laddar inför en trevlig söndag samt nästa veckas äventyr till Helsingör och Varberg.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela