Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

Saxat från Malins Facebook:

Publicerad 2011-03-31 20:57:13 i Allmänt,

Bebisen förbereder sig nu för att komma ut. Börjar det bli svårt att hitta kläder som passar nu, låna din partners stora skjorta och mys ner dig i den!

Vadå stor skjorta? Men okej, det är bara att ta vad du vill ur garderoben älskling!

Jubileumsinlägg

Publicerad 2011-03-29 20:15:04 i Allmänt,


I och med detta inlägg har jag sedan den 31:e december förra året lyckats producera 100 inlägg här på bloggen. Det har nog varit skiftande kvalité och underhållningsvärde hela tiden. Nånstans är det också så jag tänkte när jag drog igång det hela, förhoppningen är att det blir ett litet dokument över förberedelserna inför det som troligen kommer vara något av det största som händer i mitt liv. Dessutom är det ju så att hittills och ytterliggare några veckor är det bara en transportsträcka fram till bebisens ankomst.

Min plan är att fram till dess förhoppningsvis styra upp lite kategorier i bloggen, så att det blir bättre struktur. Vill allt sig väl är det inte omöjligt att det kan bli lite festligare design också.

Ni är en tapper samling (ungefär 25 personer) som regelbundet tittar in här, det tycker jag är riktigt kul!

Lindex sköna mönster

Publicerad 2011-03-28 17:08:00 i Allmänt,

Det här med barnkläder är ett ganska nytt kapitel för mig, Malin har varit den som skaffat det mesta. Men, igår kollade vi in barnavdelningen på Lindex på torp köpcentrum. Snacka om att det är en fest för ögat, så sköna mönster. Tänkte bjuda på några exempel:

Ett aktuellt mönster i form av semlor, är det en semelälskare i Gävle som varit inblandad kan man undra?

Någon form av skog eller djungel, söta djur iaf.

En cykel, staket, träd och vattenkanna...

Färgade elefanter.

Regnbågar på röd bakgrund.

OBS jag är inte sponsrad av Lindex (än så länge) men Polarn & Pyrets klockrena ränder kan ha fått lite konkurrens efter detta butiksbesök. Nu är det dags för en ombyte, Joel har lovat halva priset på restaurang North ikväll!

Helgen i bilder

Publicerad 2011-03-27 17:19:16 i Allmänt,


Filip får lite käk av sin mormor och morfar.

Härlig promenad, kallt men klarblå himmel!





Malin letar inspiration i butik på Torp köpcentrum.

Våffelmys

Publicerad 2011-03-25 22:12:03 i Allmänt,

Ligger i soffan och jäser, har bjudit en hel hög av våra fina vänner på våfflor med tillbehör, mycket mumsigt. Imorgon åker vi på en tur till Hamburgsund, det blir fint.

Vecka 37

Publicerad 2011-03-24 21:21:59 i Allmänt,

Nu är bebisen mer eller mindre redo att komma ut. Vi får se om den tänker tillhöra samma 2% som sin kusin och komma på beräknad dag eller om det blir tidigare eller senare. Jag tror att det blir under påskhelgen, några dagar "sent". Malin är inne på att det nog blir en vecka över tiden eller så.

En pryl till

Publicerad 2011-03-23 21:28:43 i Allmänt,

När vi hämtade Chicharitos crib hos Peter och Mariann låg det lite andra saker i den. Bland annat kläder och så en rätt skön "mobil" att fästa på exempelvis barnvagnen.

BVC-utforskning

Publicerad 2011-03-21 19:43:09 i Allmänt,

Efter jobbet tog vi en tur till Selma Lagerlöfs torg och kollade in vårdcentralen där. Fick bra information av en sköterska och det verkar som ett schysst ställe. De har det, iaf enligt dem själva, mycket lugnare och färre patienter än många andra. Sedan ligger det väldigt nära och är lätt att ta sig till för Malin om jag inte är hemma.



Ligger bra till för att bli "vår" BVC helt enkelt.

Klassikern söndagsmiddag

Publicerad 2011-03-20 19:38:49 i Allmänt,

Vi fixade ihop en schysst söndagsmiddag till Johanna, Johan och Marcus. Filip fick också vara med. Malin lagade en läcker stek, en fantastisk sås och jag gjorde de avancerade kokta potatisarna och en sallad.

Som synes mycket uppskattat.

Och så en god äpplepaj och kaffe på det.

Sedan vräkte Filip ut sig och somnade ovanpå sin kusin i magen.
En typiskt bra söndag helt enkelt. Om en månad är det för övrigt beräknat att det är dags för förlossning.

Vårstädning

Publicerad 2011-03-19 18:19:02 i Allmänt,

Jepp, idag var det dags att dra igång vårstädningen. Alltid trevligt att piska mattor och se hur mycket dammråttor det finns bakom möblerna. Fick belöna oss litegrann också...




Dessutom Manchester United-vinst i sällskap med en öl och ölkorv. Allt detta medan årets Göteborgsvarv närmar sig med stormsteg, får se hur det kommer gå. :)

Helg igen

Publicerad 2011-03-18 21:49:21 i Allmänt,

Har startat helgen på det mest fantastiska sätt. Först middag med Malin, som gjorde en läcker avocadosoppa med färska räkor och vitlöksbröd till.

Efter det åkte vi bort till Johanna och Filip. Drack te och gosade med min fina systerson.

Slutspurt

Publicerad 2011-03-17 20:59:50 i Allmänt,

I morse var vi hos barnmorskan igen. Mätningen av magen visade att den växer enligt plan. Barnmorskan knådade Malins mage rejält också och det visade sig att bebisen lagt sig tillrätta inför det som komma skall.

Nu kan Chicharito titta ut när som helst egentligen, får se om det blir strax före påskhelgen eller någon helt annan dag! Nervöst och spännande på samma gång.

Finns papa också?

Publicerad 2011-03-16 21:48:05 i Allmänt,

Malin kom hem med lite ny läsning idag. Kunde såklart inte låta bli att bläddra lite...


Måste bara visa er den här bilden också, tycker den är superfin!

Hemma idag

Publicerad 2011-03-15 16:57:42 i Allmänt,

Har spenderat dagen hemma då jag inte får behålla varken mat eller vatten i kroppen. Riktigt trist att vara sjuk, händer inte speciellt ofta. Tyvärr medför det att bloggen inte blir roligare än såhär idag, hoppas på bättring imorgon.

Pappabloggen leker filmblogg

Publicerad 2011-03-14 20:07:17 i Allmänt,

Malin är på tjejkväll så det får bli en filmkväll till. Igår såg vi "The Fighter" med Mark Wahlberg och Christian Bale, kan verkligen rekommendera den. En film om två bröder där den ena är boxare som drömmer om en titelchans och den andre en före detta boxare som numera tränar sin bror. Christian Bale´s karaktär är crack-beroende och Bale har gått ner rejält i vikt för att det ska se trovärdigt ut. Är väldigt fascinerad av Bale som skådis, han pendlar ofta mellan biffiga macho-roller som de i American Psycho och Batman till utmärglade killar som rollerna i Maskinisten och Rescue Dawn. Imponerande.



Nu blir det någon typ av serietidningsaction i Kick-Ass.



Hoppas ni alla får en fin vecka!

Sköna söndag

Publicerad 2011-03-13 16:48:12 i Allmänt,

De blivande föräldrarna är inte vana vid att vara ute efter klockan 22 längre... Vi hade en riktigt trevlig kväll igår när Martin & Madde firade sina födelsedagar. Idag har vi vilat ikapp men också hunnit med att städa och fixa lite i sovrummet för att få plats med alla nya prylar. Vi klappar oss själva på axeln och avslutar helgen med att åka till Joel och kolla på film.


Lägg märke till våra bilder i bakgrunden, alla gäster presenterades med namn, bild och relation till värdparet, kul!

Härligt häng i Hindås

Publicerad 2011-03-12 16:45:34 i Allmänt,

Nyss hemkomna efter ett besök hos Per & Maria i Hindås. Grymma hemgjorda köttbullar och en mumsig paj till kaffet serverades, fint! Nu måste vi fixa iordning oss, ikväll blir det 30+25års-fest i Masthugget.






Trevlig kväll bloggläsare!

Nu tar vi helg

Publicerad 2011-03-11 17:51:12 i Allmänt,

Ännu en arbetsvecka till ända. Det firar vi in på klassiskt sätt med en skål. I glasen finns Hof för honom och Estrella Damm 0,0% för henne! Nu ska vi chilla en stund innan det är dags för middag.


Vecka 35!

Publicerad 2011-03-10 21:47:11 i Allmänt,

Nu börjar det kännas som vi närmar oss upploppet på graviditeten. Magen är riktigt stor nu, vilket inte är så konstigt med tanke på att det ligger en bebis på ca 2,5 kilo därinne. Sex veckor kvar till beräknat förlossningsdatum och det kommer gå fort dit. Vi har gjort en del praktiska förberedelser och rent mentalt har man väl så sakta vant sig vid att livet kommer bli väldigt annorlunda snart.

Föräldraförberedande kurs avklarad

Publicerad 2011-03-09 22:01:39 i Allmänt,

Ikväll var det så dags för den sista delen av tre. Föreläsningen handlade om förlossningen, tiden på bb och en del om föräldraskap och grundläggande om hur man tar hand om sin bebis. Vi fick en massa tips om vad man bör packa i sin väska man tar med till förlossningen. Hur vi sedan kan agera på bb och vad som kan vara bra att tänka på den första tiden hemma. Jag tycker det var intressant och "matnyttig" information överlag. Vi fick inga föräldralicenser men ett välment lycka till och rådet att använda vårt "sunda förnuft".

Kalle Anka- motsatsen till sunt förnuft?


Snart gått 34 hela veckor

Publicerad 2011-03-08 20:57:45 i Allmänt,

Det innebär bland annat följande: Om Malin skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. Även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård. Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Det där om att bebisen vilar på livmodern vet jag inte om Malin skulle hålla med om, det är värsta boxningsmatchen i magen tydligen.

Chicharitos crib

Publicerad 2011-03-07 21:40:28 i Allmänt,

Igår fick vi med oss något riktigt fint till Göteborg. Det är i denna korg lilla ärtan kommer sova den första tiden om det inte blir mellan mamman och pappan. Lite provisoriskt uppställd och ofixad för att vi ska kunna bjuda på en bild.

Semester-inspiration för den blivande barnfamiljen

Publicerad 2011-03-04 21:26:12 i Allmänt,

Kör en klassisk fredagsmys-kväll med på spåret, cola och godis. En av resorna i programmet gick till Åbo i Finland där det finns ett Muminland. Känns som en klockren semesterresa om några år med tanke på barnet som är på väg och Malins finska rötter, dessutom har jag aldrig besökt Finland.


Sen hoppas jag att någon gång få återuppleva en riktig klassiker från barndomen, Legoland i Danmark.
Vi får väl se vem som har roligast på semestern, pappan eller barnet :)

Utbildning på prime-time

Publicerad 2011-03-02 20:33:14 i Allmänt,

Tvkväll med glass och "Livet på BB".

Jäkligt fascinerande vad engelsmännen hittar på under värkarbetet, exempelvis ett par som spelar kort...

Får väl se om vi plockar med någon underhållningen när det är dags? Några tips från er som varit där?

En helt vanlig tisdagkväll i Göteborg

Publicerad 2011-03-01 19:18:46 i Allmänt,

Jag har det för bra, jag vet. Kolla vad min älskling hade ordnat med idag.

Färska räkor, två goda röror, hemgjord aioli och alkoholfritt bubbel till det.

Och nej, vi har inte förlovat oss. En helt vanlig kväll BC* i GBG bara...

BC= Before Child :)

Avslutade en härlig middag i soffan med kaffe och flädersorbet.

Som om inte detta vore nog så ska vi kolla Chelsea mot Manchester United samtidigt som Dr. House går på 4:an, blir inte lätt att toppa en sån här kväll. Ha det gott bloggläsare!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela