Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

Juldagen i Stenstorp

Publicerad 2012-12-31 07:00:00 i Allmänt,

Även hos morfar Peter och mormor Mariann blev det god mat, klapputdelning och mys. Alva fortsatte dominera paketutdelningen och fick mest paket (igen).

Julklappsutdelning mm

Publicerad 2012-12-30 11:00:00 i Allmänt,

Bus med morfar Ronny.
Mys med tomtemor.
Alva var jätteduktig på att hjälpa tomtemor dela ut paket.
Alva hade tydligen ätit sin spenat var dá, hon fick massa fina julklappar.

Julafton

Publicerad 2012-12-30 07:00:00 i Allmänt,

Vi väntade in de påbjudna 48 timmarna efter "magis från dagis" för att sedan styra mot Älgarås vid lunchtid på julafton. Några bilder från julbordet, Janssons var populärt.

Paketinslagning

Publicerad 2012-12-29 20:08:59 i Allmänt,

Efter att Alva blivit sjuk natten till torsdag förra veckan var det min och Malins tur för magsjuka ett dygn senare... Lördagen blev vad den blev, Alva fick mat och blöjor efter behov men det var två trötta småbarnsföräldrar som kämpade sig igenom det dygnet. Söndagen blev således vilodag med filmhäng i soffan. Lite paketinslagning fick det ändå bli.
Simultanförmåga, inga konstigheter att "prata i telefon" samtidigt som ett paket piffas till.

Planen för julveckan

Publicerad 2012-12-21 07:00:00 i Allmänt,

Vår plan för julen är att åka till Älgarås nu på lördag, fira julafton där för att sedan ta oss vidare till Stenstorp på juldagen. Sen avslutar vi med Hamburgö på annandagen. Malin ska jobba i mellandagarna och ända fram till nyårsafton, troligen stannar jag och Alva på ön till lördagen då tanken är att Malin kommer tillbaka och vi alla tre far till Göteborg på söndagen igen. Full fart som vanligt med andra ord.
 

VAB

Publicerad 2012-12-20 13:47:31 i Allmänt,

Den här dagen blev inte riktigt som planerat, Alva blev dålig inatt, kräktes 3 gånger och var väldigt hängig i morse. Vi har spenderat dagen hemma istället för på jobbet/dagis. Bilden ovan är från i höstas men tyckte den passade in nu. Alva har iaf sovit ett par timmar snart så hoppas hon är piggare i eftermiddag. 

Årets julgran

Publicerad 2012-12-16 20:54:32 i Allmänt,

Idé, design och utförande av Malin Svahn (med assistans av Alva). Kan garantera en utförligare genomgång på hennes blogg. Alva tyckte det var rätt så kul att vara med och hänga upp prydnaderna. Vi hade även besök idag av mina föräldrar, min mormor och Johanna med familj. Bara en vecka kvar till jul, hoppas ni haft en trevlig tredje advent.

Luciafirande

Publicerad 2012-12-13 21:00:33 i Allmänt,

I eftermiddags hälsade jag och Malin på Alva på dagis. Det var luciafirande med sång & fika som gällde. Hade tyvärr inte med kameran men en mobilbild får duga.

Helgen i text & bild

Publicerad 2012-12-10 19:56:39 i Allmänt,

Min fredag-lördag blev ingen höjdare, ännu en förkylning satte stopp för den planerade pulkaåkningen, jag och Alva kollade tecknat istället. På lördagen mådde Alva bättre, vilket var tur, hon, Malin, moster Emma, mormor & vänninan Ann besökte Jul på Liseberg. Det var de inte ensamma om, massa folk men Alva kom hem nöjd med en kanin i famnen.
 
Igår hade vi en liten lunchbjudning hemma. Joel & Jenny, Emma & Micke, Martin & Madde, Linus & Susanne, Per, Maria & Olle kom på julmys. Menyn var inte så pjåkig; glögg m tillbehör & pepparkakor, gröt, 3 sorters bröd, julskinka, ost och korv, äpplen & clementiner. Maten sköljdes givetvis ner med julmust. Sedan blev det kaffe med saffransbiscotti och saffranslängd med mandelmassa. Toppenmysig dag med flera roliga avslöjanden!

Kvällspulka

Publicerad 2012-12-07 21:25:31 i Allmänt,

Det blev ingen pulkaåkning idag, vi (jag & Alva) har mest kollat på tecknat och snytit oss, förkylda å sega. Bilderna är från tidigare i veckan.

Vinter

Publicerad 2012-12-04 17:30:34 i Allmänt,

Bilder från helgen. Nu ligger snön och Alva har fått en pulka som provåktes en kort stund efter dagis. Förhoppningsvis kommer bilder på den på fredag. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela