Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

Toddler Wobbler

Publicerad 2012-01-31 20:27:48 i Allmänt,

Alva hälsade på hos kusin Filip idag och lånade hans gåvagn och spatserade runt med den som om hon aldrig gjort något annat! Stolta föräldrar. Väl hemma var det bara att plocka upp den fina doppresenten från Maria & Per. Passande nog var de här på fika och fick se den invigas.

Trädgårdsföreningen och kalas

Publicerad 2012-01-29 10:42:15 i Allmänt,

Igår var Peter, Mariann och hennes föräldrar i Göteborg. Vi mötte upp dem på Trädgårdsföreningen och palmhuset där. Malin har gjort ett fint kollage från besöket:
Efter en fika på stan åkte vi vidare till Tuve och firade William som fyllt 10 år. Alva fick träffa massa släktingar och gjorde som vanligt succé. Kvällen spenderades sedan hemma med film i soffan. Nu ska vi njuta av en härlig söndag. Ha det gott!

Tillbaka i vardagen

Publicerad 2012-01-23 20:59:13 i Allmänt,

Har varit hemma knappt ett dygn efter tre dagar i London med jobbet. Såg en del av staden, åt en del av den klassiska (smaklösa) maten och konfererade med kollegorna från både Sverige och systerföretaget i Kanada, mycket roligt.

Hemma möttes jag av mina underbara flickor (varav en sov och var väldigt prickig). Jepp, stackars lilla Alva har fått Vattkoppor men tar det med ro ändå, äter helt OK men är väl lite lugnare än vanligt.

Det som hänt senast dagarna

Publicerad 2012-01-18 19:36:46 i Allmänt,

Alva har en helt fantastisk utvecklingsperiod just nu, det händer massor hela tiden och hon är så duktig. Igår var vi på ett bankbesök och hon var med, det gick hur bra som helst. Efter det hängde hon med en kort sväng in till kontoret och visade upp sig för några av mina kollegor. Vi har även köpt en ny bilbarnstol i veckan som hon testat en gång. Idag har hon dessutom fått testa semla för första gången (bara lite av brödet).

I helgen ska jag på konferens med jobbet, denna gång till London. Samtidigt passar Malin på att gå ut på fredag med tjejgänget så Alva får farmor & farfar som barnvakt, tillsammans med kusin Filip.

Snart är helgen över

Publicerad 2012-01-15 20:21:53 i Allmänt,

För er som undrat, Alva klarade restaurangbesöket galant i fredags. Charmade allt och alla, käkade majskrokar och lekte på golvet (under pappas uppsikt).

I helgen har vi sett både härliga och hemska hus, priserna är sjuka oavsett. Nu är det dags att ladda inför en fullmatad vecka med barnstolsinköp, bankbesök, hemmafix mm mm mm.
Har nog glömt att skriva det men Alva är numera en fena på att stå och hänga mot möblerna.

S.p.i.c.e

Publicerad 2012-01-13 16:14:20 i Allmänt,

Ikväll drar vi igång helgen med att äta thailändskt på S.p.i.c.e och fira att farbror Marcus fyllt år. Helgen kommer därefter bestå av nya husvisningar, kanske lite shopping och förhoppningsvis lite träning. Ha det gott!

Det här med sömn

Publicerad 2012-01-10 19:39:42 i Allmänt,

Alvas läggdags- och sömnrutiner har varierat en del den senaste tiden. Läggdagsritualen som är vanligast är leka, äta gröt, byta blöja och få på pyjamas, gosa i soffan och bli vaggad till sömns.Funkar oftast utmärkt och går antagligen löjligt fort sett till hur det kan vara/bli. En ny variant är att hon inte alls har lust att sova utan ställer sig upp i sängen, tyst och lugnt men låter tillräckligt högt för att vi ska märka henne. Tar vi då upp henne och hon får vila i någons famn somnar hon gärna så, väldigt mysigt.

Varianten att hon inte alls vill sova finns också. Då blir det läggdags med mamma & pappa och sova mellan oss, det är också mysigt men galet trångt i sängen (1,40 bred)  samt att vi riskerar få en fot i ansiktet när hon ligger och vrider sig. Då lägger över henne i barnsängen när hon somnat.

På nätterna sover hon väldigt bra, vaknar ibland och gnäller lite men snabb tröst och nappen brukar räcka bra. En supersnäll bebis på det hela taget alltså! Hoppas det håller i sig lääänge. Det är trots allt så att man blir påverkad och lite seg av att vakna ett gäng gånger varje natt, fast då tänker jag på att mina föräldrar som, enligt dem själva, bar omkring mig hela nätterna i tre års tid.  

Kort om helgen

Publicerad 2012-01-09 21:49:12 i Allmänt,

Tänkte bara berätta att vi hade en härlig helg, tack Per & Maria och Johanna & Johan för god mat och trevligt sällskap samt härliga promenader. Kan även rekommendera filmerna the debt och water for elephants som vi kollat på.

Toy Story

Publicerad 2012-01-08 09:00:00 i Allmänt,

Den här fantastiska bilen med ljud och ljus fick Alva i julklapp av Peter och Mariann. Riktigt kul att åka och trycka på alla knappar tycker Alva. Lite läskigt när den startar igång att spela helt av sig själv sent på kvällen tycker mamman och pappan.

Några höjdpunkter 2012/barnvakt sökes!

Publicerad 2012-01-07 19:40:19 i Allmänt,

Det var väldigt kul att titta tillbaka i arkivet på bloggen och se vad vi hade för oss månad för månad förra året. Nu är det dock 2012 och decembers födelsedags- och julklappsskörd bjöd på en härlig blandning upplevelsegåvor. Flera av dem kommer kräva lite egentid för mamman och pappan så nu söker vi lämpliga barnvakter. Hör gärna av er om ni vill passa Alva vid något av följande tillfällen:

Bio en helgkväll före 120317 (en gammal present som blivit liggande men snart måste användas) som småbarnsförälder vill man gärna passa på att ta en helkväll så någon med närhet till Göteborg får gärna anmäla intresse för denna kväll.

Ljust & fräscht 120308 (show med Schyffert & Lindström i Scandinavium) fick jag i present av Malin, det är en torsdagkväll, någon som vill passa Alva från ca 19.00?

Bruce Springsteen 120727 (konsert på Ullevi) fick Malin i julklapp av mig. Någon som paxar att ha Alva hos sig en dag eller två i sommar?

Dykning vid Väderöarna en dag i sommar, fick jag i present av Johanna, Johan & Marcus. Det framgick ej om barnpassning ingick, någon som är sugen (flexibelt vad gäller dag)?

Årskrönika 2011

Publicerad 2012-01-04 18:00:00 i Allmänt,

Bloggens årskrönika (inspirerad av Malin), första året...

Startar bloggen på nyårsafton 2010 med att visa upp en bild på Alva i magen.

Januari

Försöker förbereda mig på förlossningen och livet med bebis genom att prata med vänner och läsa böcker, vi funderar mycket på olika namn. Alva passerar den kritiska vecka 26 i magen. Pappabloggen blir under en kort period reseblogg då jag åker på konferens i Bad HofGastein med jobbet och sen till Idre med Malin, Peter och Mariann.

Februari

Vi köper barnvagn och går på några föreläsningar på Östra sjukhuset. Alvas kusin Filip föds. Vi hänger en del med Lotten och Kasper. Får ett skötbord och ett babygym av min kollega Andreas.

Mars

Vi följer flera tv-program om förlossningar och livet med barn. Får låna den korg som Alva sover i sina första månader. Umgås med Per och Maria i Hindås och firar Martin och Madde som fyller år. Bloggen fyller 100 inlägg och jag och Malin myser med en frukost efter ännu ett barnmorskebesök.

April

Går på bio tillsammans för sista gången på länge. Bloggar en del om mat, bland annat från en brunch med kompisar. Tränar inför Göteborgsvarvet, som om jag verkligen tror att jag kommer springa det. Skriver på pappren som intygar att jag är pappa till (ofödda) Alva ;) Malin blir överraskad med en baby shower av tjejerna. Vi blir fotograferade i studio. Umgås med kompisar och våren kommer lagom till påsk. Påsken 2011, som vi alltid kommer minnas, Alva föds på Östra sjukhuset på påskaftons kväll. En fantastisk och overklig upplevelse, underbara dagar med en underbar bebis.

Maj

Vi fortsätter njuta av vår lilla tjej, träffar släkt och vänner. Går promenader, besöker Hamburgö och Anette & Ronny i Älgarås.

Juni

Filip döps på Hamburgö och Anna tar studenten i Falköping. Vi firar midsommar med gänget i Hindås.

Juli

Jag går på semester och vi döper Alva i Älgarås kyrka. Har det fantastiskt hos våra familjer och mellanlandar bara några dagar i Göteborg, börjar längta efter hus. Njuter av härliga dagar.

Augusti

Vi avslutar semestern med några dagar i Helsingör (med Johan, Johanna & Filip), Helsingborg (Lotten & Kasper) och Varberg (Peter & Mariann). Alva börjar äta puréer och gör debut på minisats.

September

Jobbet drar igång på allvar igen, åker på konferens till Ven. Jag och Alva kollar in när Malin tävlar i Alingsås. Hela familjen firar farbror Marcus examen på Avenyn.

Oktober

Vi fortsätter göra mysiga familjeutflykter och inläggstempot på bloggen sjunker när vardagens alla måsten blir fler och fler. Farmor och farfar är barnvakter när jag och Malin får ett barnfritt dygn.

November

Vi firade Malins födelsedag, fars dag och första advent.

December

Alva får äntligen sitt namn bekräftat av skatteverket, besöker Liseberg med sin mamma och mormor. En milstolpe när Alva bestämmer sig för att börja krypa. Vi firar min födelsedag och jul i fyra dagar. Jag och Malin avslutar vårt bästa år hittills med att förlova oss.

Ett litet axplock av vad som hände förra året. 2012 fortsätter bloggen sporadiskt när tid och lust finns.

 

 

Julhelgen i bilder

Publicerad 2012-01-02 20:16:59 i Allmänt,

Med farfar hos faster Johanna den 23:e.
Full fart med kusin Filip också den 23:e.
I mammas famn på julgudstjänst i Stenstorp på julafton.
Käkade majskrokar i kyrkbänken.
Skräckblandad fascination när tomten kom och delade ut klappar.
Alva fick massa goda paket med fina julklappar.
Vi hann med en härlig promenad också.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela