Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

God fortsättning

Publicerad 2011-12-29 11:32:22 i Allmänt,

Tillbaka på jobbet medan Malin och Alva myser hos mormor. Vill bara passa på att säga TACK! för alla fina julklappar som både jag och Alva fått.

Julhelgen förlöpte som planerat med en bonusutflykt till Tibro för extra julfirande med mer släkt och vänner. Vi hann med att ta lite bilder, kameran är dock kvar i Älgarås så en blogg med bilder får ni vänta ett tag på. Jag kommer ta mig mot Skövdetrakten igen imorgon för firande av svärfar 50 år samt nyårsfirande hos svärmor dagen efter. Det blir några mil i bilen, det enda positiva med att det inte är snö på backen är att körningen blir lite tacksammare.

Önskar er alla en härlig start på 2012!

Julens planer

Publicerad 2011-12-23 18:00:00 i Allmänt,

Julen för vår lilla familj startar redan idag, vi börjar hos faster Johanna med familj och farmor & farfar i Mölnlycke med "lillejul" ikväll, på julafton åker vi till morfar Peter och gänget i Stenstorp. Sedan blir det en tur till mormor Anette i Älgarås på juldagen och där stannar 2/3 av familjen ända fram till den 30:e. Själv jobbar jag litegrann i mellandagarna.
Mer bilder från fotosessionen ovan kommer imorgon som en liten julhälsning från oss!

Julmat & pyssel

Publicerad 2011-12-21 20:44:23 i Allmänt,

Ikväll har vi skrotat runt i lägenheten och laddat inför allt julfirande. Malin handlade och fixade iordning ett enkelt och gott julkvällsmål med gröt, vörtbröd, skinka, senap och västerbottenost. Alva fick lite julmellis i form av majskrokar med leverpastej mellan sin eftermiddagsmat och kvällsgröt. Medan jag och Alva lekte och gosade slog Malin in några paket och julmusiken fick stå på i bakgrunden.

Allt går att äta

Publicerad 2011-12-20 20:21:00 i Allmänt,

Idag hämtade jag upp tjejerna i samband med min lunch och så åkte vi bort till BVC. 8 månader gammal väger Alva 7,5 kg och är 69 cm lång! Vikten hade planat ut lite på kurvan så vi ska försöka få i henne mer mat. Det är iofs inte så konstigt att hon väger mindre, det lär gå åt mycket energi för att hålla igång så mycket som hon gör nu.

Krypandet blir "bättre och bättre" och nu ställer hon sig upp med hjälp av olika möbler. Nu i kväll har hon även testat blomjord för första gången fast jag var snabbt framme och försökte rädda upp situationen. Efter att händer och mun blivit tvättade gick hon in på en hög tidningar istället, det var bara att gräva ut pappret ur munnen för pappan.

Grilla

Publicerad 2011-12-19 19:10:22 i Allmänt,

Det var födelsedagsfokus på helgen som gick. Fredagen gick åt till förberedande inköp och sen var det dags att fylla 30 på lördagen. Dagen startade på bästa sätt med att mina tjejer väckte mig med sång, ljus och present och sen blev det frukost.

Vid lunchtid styrde vi kosan mot Härlanda tjärn där det grillades korv och fikades med släkt och vänner. Det var supermysigt och jag fick massa fina presenter. Alva sov sig igenom en bra stund men fick även gosa med massa släktingar.

Kvällen spenderades hemma med tjejerna, en god middag och mys. Efter den här härliga dagen blev söndagen avslappnad, vi kollade in ett hus som är till salu (inget för oss) och shoppade lite fina kläder till Alva inför alla julmiddagar.

Grej of the day

Publicerad 2011-12-13 21:42:49 i Allmänt,

Nu är det slut på det lugn som varit, idag efter kvällsgröten bestämde Alva sig för att hon skulle börja krypa. En härlig upplevelse att se henne tulta fram några kryp och stråla av lycka.

Summering av senaste dagarna

Publicerad 2011-12-06 19:07:55 i Allmänt,

Några dagar utan bloggande nu, då kör vi en snabb sammanfattning på vad som hänt: I lördags åkt vi till Hamburgö och myste, åt lite gott, kollade film och bara kopplade av. Söndagen kickstartade vi med frukost och träning i hemmagymmet på ön. Sen blev det en riktigt fin promenad och hemfärd till Göteborg.

Igår kväll hade vi besök av Per & Maria, åt middag och drack glögg. Alva har varit en liten odåga de senaste nätterna, härjar runt och vill inte ligga i sin säng, när hon då får ligga hos oss slutar det med att hon sparkar oss i revbenen. Fick bli någon timme på soffan i morse till och med men vad gör man inte för en underbar tjej som denna.

Alva på jul på Liseberg

Publicerad 2011-12-02 20:50:17 i Allmänt,

Idag har Malin gjort en brudbukett till en kompis kompis så Alva har haft barnvakt, stort tack svärmor! Alla tre avslutade dagen på Liseberg, tydligen var Alva vaken hela turen i julmyset. Just nu leker hon med sina leksaker och ska snart få gröt. Jag och Malin mumsar på lussekatter och julmust, jepp nu får man lov att tjuvstarta med godsakerna.

Ska även öppna 2 luckor i min adventskalender med motiv från världens bästa fotbollslag, tack igen svärmor! Trevlig helg alla bloggläsare.

Bild från tidigare i veckan.

My name is...

Publicerad 2011-12-01 18:28:32 i Allmänt,

Så var det då äntligen bekräftat även från vårt kära Skatteverket. Vår lilla tjej heter Alva Svea Wikström Svan precis som vi ville men byråkratin var rätt seg på vägen dit. Processen inkluderade x antal ansökningar, avslag, namnbyte på Malin och samtal men till slut så fixade det sig. Bra!

För oinsatta kanske ovanstående var ett riktigt mumbo-jumbo, orkar inte redogöra för det hela men det har att göra med antalet efternamn, mellannamn, ogifta som skaffar barn und so weiter...

Alva sportar punk-looken efter ett bad.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela