Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

Söndagsshopping

Publicerad 2011-02-28 17:56:38 i Allmänt,

Det blev en runda på stan igår med Joel för lite lunch och kaffe. Passade på att handla en ny skjorta och en bok.

Så nu blir det studier ikväll efter en joggingtur.

Tummen & Skötbordet

Publicerad 2011-02-27 11:42:57 i Allmänt,

Jag har precis hämtat två prylar hos Andreas. Ett schysst litet babygym med tema från Tummenböckerna och ett hopfällbart skötbord. Tack för prylarna Andreas!


Läget i magen just nu

Publicerad 2011-02-26 15:13:56 i Allmänt,

Graviditeten är alltså inne i vecka 33. I stora drag är det lagring av underhudsfett och utveckling av muskler som gäller för Chicharito. Vikten är nu kring 2 kg och längden 43-44 cm. De inre organen är färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum.

Kort sagt så känns det som det börjar närma sig förlossningen. Malin var ju hos barnmorskan härom dagen och allt verkar vara bra. Det är, som Malin gästbloggat om, full fart i magen, verkar vara rejäla kickar mot revbenen ibland som får Malin att rycka till. Det är en stark liten rackare.

Vi har fått den fantastiska möjligheten att lära oss lite mer om bebisar tack vare min lille systerson, känns riktigt kul och det gör längtan efter vår egen knodd ännu större. Just nu är vi inne i en period med funderingar på namn igen. Det enda som är helt uteslutet är väl Filip, som systersonen heter. Surfade runt och hittade babycenter.com som har en sida med massa namnförslag knutna till olika saker som oscarvinnare, popsångare, seriefigurer och blommor. Det känns väldigt viktigt med "rätt" namn det är ju något som följer en resten av livet, om man inte byter det såklart.

På sajten allt för föräldrar har dom lagt in en "namngenerator" som ger förslag på barnnamn utifrån vad föräldrarna heter, vi fick Inka för en flicka och Jarl för en pojke... vi skippar nog dom förslagen.

Dags för en kopp kaffe i väntan på att Malin ska komma hem från jobbet.


 

In i vecka 33

Publicerad 2011-02-25 08:01:53 i Allmänt,

Igår var Malin hos barnmorskan igen, jag kunde inte följa med, fick hålla ställningarna på kontoret när kollegorna åkte på en utbildning som jag redan gått. Det gick bra hos barnmorskan även om det blev en annan än vanligt pga sjuka barn, Chicharito växer enligt sin kurva.

På kvällen fick vi fint besök Johanna, Johan och Filip kom över på middag och te. Filip ja, det är så han heter min systerson. Otroligt söt liten parvel, bild kommer ikväll.

Graviditeten är inne i vecka 33, mer om vad det innebär kommer senare. Nu är det dags att börja jobba, bara timmar kvar till fredagsmys!

Ha det gott bloggläsare!

Present

Publicerad 2011-02-23 19:57:06 i Allmänt,

I söndags träffade vi min systerson för första gången. Vi hade köpt en fårskinnsfäll till honom, tyvärr var vi inte ensamma om det men nu har vi hittat något nytt. :) Förhoppningsvis kan vi överlämna den snart.Nu laddar vi för ytterliggare en fotbollsmatch, Manchester United är i Frankrike för att möta Marseille ikväll. Innan dess ska jag dra mitt strå till stacken och gå ut i kylan med soporna, det är ett tufft jobb men någon...

Malin har faktiskt varit helt grym idag, vem mer skulle ha rensat kylen, frostat av frysen, tvättat flera maskiner, handlat och fixat på sin lediga dag? + Gjort fruktsallad med glass, Det är kärlek!
Ett bloggtips

Publicerad 2011-02-22 20:41:51 i Allmänt,

När man känner för ett gott skratt och en inblick i hur livet som pappa kan komma att bli brukar jag titta in till Fredrik Backmans blogg.

Han skriver dessutom en del om sport och har sympatierna hos den röda delen av Manchester, en bra kille alltså!

Nu är det dags att ladda inför Köpenhamns match mot Chelsea, idag hejar vi på Danmark!

Inställt på grund av orsak!

Publicerad 2011-02-21 18:44:19 i Allmänt,

Ja riktigt så stod det inte på lappen, snarare pga sjukdom. Ingen förädrarförberedande kurs ikväll med andra ord. Smart av dem att inte kräva anmälan till kurserna, det innebär ju att de inte kan meddela deltagarna att det är inställt, även om deltagarna stressat från jobbet, fixat fika och hämtat flickvännen i centrala Göteborg under rusningstrafik. Jag är inte bitter. Slutsats: blir vi godkända föräldrar med betyg och diplom eller är det kört nu?

En positiv sak med det hela är att det blev fika med tunnbröd, drickyoghurt, mer och bananas hemma i soffan istället, trevligt!

Min systerson

Publicerad 2011-02-20 21:14:40 i Allmänt,

Ikväll har jag träffat min systerson för första gången. Det är en fantastiskt fin liten kille, som bara är några dagar gammal. Här kommer de första bilderna vi tagit på honom (med föräldrarnas tillåtelse givetvis).


Skogspromenad

Publicerad 2011-02-20 13:10:00 i Allmänt,

Vi har precis kommit hem efter en promenad i skogen. Malin tog tillfället i akt och skaffade lite nytt till lägenheten, blåbärsris och kvistar. Känns kul att vi har en fin skog att promenera i precis runt knuten, den var dock inte barnvagnsvänlig.
IQ by IKEA

Publicerad 2011-02-19 16:04:36 i Allmänt,

Vi överlevde en lördag på IKEA. Lyckades till och med få i oss både lunch och fika utan incidenter i det kaos man möter innanför dörrarna en helgdag. Fokus låg på förvaring inför det som komma skall. Vi har tänkt att röja ur både garderober och förråd innan förlossningen. Det lär ju inte bli aktuellt med sådana projekt efteråt...

Köpte på oss tre plastbackar med lock. Jag lovar dig Kamprad, jag ska inte lägga Chicharito i någon av dem.

Bygga torn

Publicerad 2011-02-18 21:56:23 i Allmänt,

Tänkte bara passa på att visa hur imponerad jag blev när Kasper, 1 år, byggde torn igår. Halvsekunden innan kläckte jag "det där skulle inte ens jag fixa". Bra jobbat Kasper! Notera också hur nöjd Kasper är, kräver applåder av oss åskådare- kort sagt en riktig stjärna!

Nu ska jag chilla lite, har trots allt druckit två öl på årets första after work. Malin nöjde sig med en cola. Trevlig helg bloggläsare!

Kasper provar vagnen

Publicerad 2011-02-17 21:37:56 i Allmänt,

Idag har jag vår kompis Kasper, 1 år, provat så att nya vagnen är skön att sova i, sen byggde han grymma torn av diverse prylar och körde vagnen ett par varv i lägenheten.

Kasper är en grym kille, hoppas han och Chicharito blir riktigt bra polare!

Bebishotellet gästbloggar

Publicerad 2011-02-16 22:29:16 i Allmänt,

Hej! Det känns helt fantastiskt att man gått och blivit "bonusmoster" (vet inte riktigt vad jag ska ska kalla mig, men bonusmoster tycker jag känns bra =) Jättegrattis till mammaJohanna & pappaJohan! Längtar efter att få träffa lilla knytet! Mys.

Chicharito lever verkligen loppan inne i magen nu. Det är inte ovanligt att hela magen vibbrerar och skumpar av sparkar och buffande.

Jag börjar också känna mig lite som ett zoo... jag heter svahn, går som en anka, äter som en häst, är snabb som en sengångare, smidig som en elefant, minne som en guldfisk.... You name it!

Kusin Vitamin

Publicerad 2011-02-15 20:40:49 i Allmänt,

Idag föddes min systerson och Chicharitos kusin. En tuff liten kille blev det. Jag är grymt stolt över min syster som fixade det med bravur. Grattis Johanna & Johan och lycka till!


Övningskörning

Publicerad 2011-02-15 20:13:11 i Allmänt,

Nu har vi äntligen slagit till och köpt en vagn till Chicharito. Tänkte lägga upp en snitslad bana i lägenheten och provköra. Poserade lite i eftermiddags. Det är tyvärr ingen LED-belysning på vagnen utan blixten som ställer till det pga reflexerna.

Hemma efter ännu en föreläsning

Publicerad 2011-02-14 21:33:49 i Allmänt,

Nu hänger vi lite i soffan efter ännu en intressant föreläsning på Östra sjukhuset. Ämnena som avhandlades ikväll var bland annat smärta, smärtlindring och vad som kan hända om det inte går riktigt som tänkt under pågående förlossning.

Trots allvaret av ämnen blev det en del skratt också. Ett populärt sätt för att få smärtlindring vid värkarna är att ta ett bad. På sjukhuset finns fina, stora badkar att använda. Men, ett tips vi fick var att om mannnen tvunget måste hoppa i också är det uppskattat om han använder kalsonger. Det hör nämligen inte till vanligheterna att männen testar också, det är väl inte riktigt läge för en spa-upplevelse just där och då.

Ingen bra målbild inför just förlossningsdagen, kanske lämpligare att längta till nästa vinter?

Promenad på Eriksbergs kajer idag

Publicerad 2011-02-13 13:20:08 i Allmänt,

Det är en helt fantastisk söndag i Göteborg, lite kallt visst men klarblå himmel och som gjort för en promenad på Eriksbergs kajer. Ett helt gäng som pimplar i bakgrunden. Det var även ett gäng med barn och vuxna som åkte skridskor i samma område.


En extra dos Göteborg till bloggläsare ute i världen, Stenabåt, Älvsborgsbron och Eriksbergskranen på samma bild.


Vykortsvackert!

Barnvagn beställd

Publicerad 2011-02-12 13:25:02 i Allmänt,

Nu har vi äntligen beställt vagnen. Den, tillsammans med en del prylar vi får låna eller köpa för en billig peng av vänner, familj och kollegor, gör att vi står pryl-mässigt bra rustade för att ta emot Chicharito på bästa sätt. Det känns också bra att vi har två tillfällen kvar på kursen vi går. Snart kommer dessutom Chicharitos storkusin till världen, förhoppningsvis blir det tillfällen att lära sig mer om spädbarn då.

Även om det inte är raketforskning krävs det lite funderande kring vilken vagn man ska köpa, vi har satt ihop vår vagn av följande delar. Så kallat swivel-chassi.

Liggdeleln är en hårdlift.

När det sedan är dags för Chicharito att sitta upp kommer det se ut såhär, opedagogiskt nog med fel chassi.

Och nej, vi kommer inte att blanda färgerna blå och brun... :) 

Ännu en vecka närmare födseln

Publicerad 2011-02-10 21:17:34 i Allmänt,

Chicharito firar in vecka 31 med att buffa och gruffa och sparka så det står härliga till i Malins mage. Nu börjar han eller hon även lägga på sig underhudsfett och hudens färg går från röd till rosa. Någonting i stil med  detta ser det ut inuti Malin nu:

Polarn & Pyret

Publicerad 2011-02-09 18:22:33 i Allmänt,

I kaffestaden Gävle bor två fina vänner som skickade ett fint presentkort på polarn & pyret. Nu har Malin varit där och shoppat. Det blev kläder till både mamma och bebis.

Jag har verkligen lyckats med att införa det marina temat i våra liv, sen att jag kan räkna antalet segeldagar i livet på ena handens fingrar hör inte hit.

Blåvittrandigt är det nya svarta!
Chicharitos kläder:

Nu ska vi ut och äta middag med mina syskon och min systers sambo. Trevlig kväll!

2%

Publicerad 2011-02-08 19:45:45 i Allmänt,

Vi var som sagt på en förlossningsförberedande föreläsning på Östra sjukhuset igår. Det var riktigt bra, fick en genomgång på hur en "normal" förlossning brukar gå till, de olika faserna som kvinnan går igenom och lite bra tips på hur man kan förbereda sig inför förlossningen.

Föreläsaren som är barnmorska berättade bland annat att endast 2% av alla förlossningar sker på den beräknade dagen. Det är inte mycket vi kan förutspå om förlossningen förutom att den troligen inte sker den 20:e april. Sen var det en del prat kring mannens del i det hela, mycket fokus på att peppa kvinnan och att kunna massera.

Några visdomsord från barnmorskan var att ta med något att äta. Med tanke på att det kommer kunna ta många många timmar får det nog bli ett bra kit med mat och dryck och snacks till Malin. Eller så gör man som exemplet hon nämnde och tar med en hel rulle med färdig risgrynsgröt... vilken syn när den killen käkade rätt ur paketet- smidigt.

Nästa vecka ska det handla om smärta och smärtlindring...

Idag fick jag även ett erbjudande om att låna ett babygym till Chicharito, kollegans lille Isac har växt ur sitt som ser ut ungefär såhär:

Kurs i kväll

Publicerad 2011-02-07 11:43:25 i Allmänt,

Nu har vi bestämt oss för att gå en förlossningsförberedande kurs som kommer vara vid tre tillfällen med start ikväll. På "schemat" står anatomi, fysiologi och det "normala" förlossningsförloppet. Återkommer med hur det går. Hoppas ni alla får en härlig vecka!

Fördelen med jour på jobbet

Publicerad 2011-02-06 08:07:44 i Allmänt,

Okej det ger en extra slant i plånboken emellanåt även om det inte är så mycket men framförallt känns det som en försmak av vad som komma skall. I mitt fall ringde telefonen för en timme sedan och en butik behöver hjälp från en av våra duktiga konsulter. Då är det bara att skölja gruset ur ögonen och dricka ett glas vatten, sätta sig med telefonen och börja ringa runt efter någon som kan jobba. Tror att detta med att vakna upp till en ivrigt ringande telefon och ett skrikande barn kan ha vissa likheter mentalt, du måste gå upp och göra jobbet som krävs. Nu blir det iaf en kopp kaffe och nyhetssurfning innan älsklingen vaknar. Trevlig söndag gott folk!

Barnvagnsdjungeln

Publicerad 2011-02-05 18:20:35 i Allmänt,

Idag har vi äntligen sonderat utbudet av barnvagnar. Fick hjälp av en bra säljare på "Nids 4 kids", jepp dom stavar det så. Har fått en bra bild av vad vi vill ha/behöver. Kravspec: Fyra hjul men där de främre är rörliga så att vagnen blir smidig att köra, kombinerad ligg/sittvagn så den håller ett tag samt insats så vi kan bära upp Chicharito för trapporna (En hiss i huset hade inte suttit fel).
Det var ett ganska brett utbud av vagnar i butiken:

Malin provade en vagn vi fastnade för:

Det är en Brio Happy, nu får vi fundera på om vi ska ha en mjuk eller hård insats samt om vi ska våga oss på någon annan färg än svart.

Vecka 30

Publicerad 2011-02-03 21:33:38 i Allmänt,

Så har vi då kommit in i vecka 30, 75% gjort och målet närmar sig. Vår lilla bok om graviditeten tipsar kvinnan om att " inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost bara leder till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen". Jag undrar om chips och dipp liggandes i soffan räknas dit? Imorgon är det dags för ett nytt besök hos barnmorskan för att mäta magen, ja Malins alltså...
Nu utvecklas även barnets hjärna alltmer och veckar sig för att få plats.

Mannen och förlossningen

Publicerad 2011-02-02 22:05:53 i Allmänt,

Jag testade min simultanförmåga tidigare ikväll. Surfade på datorn och följde ett tv-program om en engelsk förlossningsavdelning samtidigt. Den övningen gick helt ok men man blir lite fundersam på det här med mannens roll under förlossningen. En kille stod i programmet och kliade sig i huvudet samtidigt som kvinnan hade grymma smärtor. Får nog ta ett ordentligt snack med Malin om hennes förväntningar på mig när det väl är dags. Sen gör det nog inget om jag packar en stor påse med godsaker som hon kan äta om/när timmarna går...

Teletubbies

Publicerad 2011-02-01 21:41:27 i Allmänt,

Ikväll har vi haft Lotten, Johan och Kasper på besök. Lillkillen fyller 1 år om bara några dagar! Det är väldigt fascinerande att se hur fort det går från det lilla knytet som föds till det charmiga energiknippet som spelar maracas och diggar till teletubbiesmusiken. -Ta vara på tiden när de är små, det får man ofta höra när man berättar att man ska bli pappa. Förstår mer och mer innebörden i det, barnet utvecklas så enormt mycket under det första året. Jag kommer definitivt att ta mina lagstadgade 10 dagar efter födseln, sen får vi se hur sommaren kommer bli. Vi siktar på att familjen ska få vara ledig så mycket som möjligt tillsammans och att Chicharito ska få träffa alla sina fina släktingar och vänner
.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela