Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

Ny babystat.

Publicerad 2011-07-26 17:01:47 i Allmänt,

Har helt glömt bort att uppdatera er om Alvas utveckling. Förra veckans BVC-besök resulterade i nya siffror, numera väger vår lilla flickan in på nästan 5,6 kilo. Längden är 60,5 cm! I samband med det besöket var det även dags för hennes första vaccination. Det som betades av med en spruta i varje lår var difteri, stelkramp, kikhosta, polio, hjärnhinneinflammation samt öron- och lunginflammation. Sprutorna var inte speciellt uppskattade men det gick snabbt över.

För övrigt är det helt fantastiskt att se Alvas utveckling just nu. Hon blir stabilare i kroppen för varje dag, mycket mer med i vad som händer runt henne och så har hon bjudit på sitt första skratt!

På promenad i trädgårdsföreningen

Publicerad 2011-07-19 20:30:00 i Allmänt,


Efter en god husman på restaurangen (inlägget nedanför) tog vi vagn och bebis på en promenad i parken. Åkte tillbaka hemåt och fixade madrass till spjälsängen vi lånat. Skruvade ihop den och inatt sov Alva i den för första gången, antagligen skönt att slippa korgen som blivit lite trång för henne. Idag har vi dessutom kompletterat med ett spjälskydd på IKEA. Bilder kommer en annan dag.

Alvas dop - bilder från kyrkan

Publicerad 2011-07-18 07:00:00 i Allmänt,

I lördags döptes Alva i Älgarås kyrka. Det blev en fin stund med släkt och vänner.

Stolt pappa försöker assistera vid påtagning av dopklänning.

Vackert utsmyckad kyrksal.

Uppmärksamt lyssnande föräldrar och en fundersam Alva.

Anna och Mariann sjöng vackert.

Faddrarna Maria och Joel assisterade prästen.

En nydöpt Alva visas upp för församlingen.

Dopdag

Publicerad 2011-07-16 09:00:00 i Allmänt,


Idag är det dop. Får se om Alva ser lika förvånad ut i kyrkan som på bilden ovan.

Mer sommar

Publicerad 2011-07-15 10:00:00 i Allmänt,

Vi lämnade västkusten i tisdags för vidare färd mot Haghemmet, utanför Älgarås, utanför Hova, utanför Mariestad, ja ni fattar, en bra bit ut i skogen.

Alva studerar människor omkring sig under riddarveckan i Hova, tveksamt om det blir en lajvare av henne, gott så.

Hamburgsund & Grebbestad

Publicerad 2011-07-14 20:10:48 i Allmänt,

Trådlöst internet har hittat ända till Haghemmet där jag befinner mig. Således ingen ursäkt för dålig blogguppdatering. Varsågoda, här är ett smakprov på första semesterveckan så här långt.

Semesterplaner

Publicerad 2011-07-07 19:54:04 i Allmänt,

Det är nära nu, en arbetsdag kvar... Vi har gjort en liten plan för de lediga veckor som väntar alldeles snart. Kommer åka upp till Hamburgö direkt på lördag morgon, förhoppningsvis får vi härligt badväder, grillat & räkor på menyn. Finns risk för att det blir ett loppis-besök för husfridens skull.

Framåt tisdag är det dags att dra vidare mot Älgarås, mysa runt på landet & plocka svamp i skogen om det finns samt förbereda inför dopet den 16:e. Efter det följer några veckor då vi troligen kommer åka runt (ännu mer) till släkt och vänner och mellanlanda i Göteborg någon gång då och då.

Vi avslutar semestern vecka 32, först med några dagar på Hotell vid stranden i Helsingör tillsammans med Alvas faster med familj. Drar vidare till Peter och Mariann som hyr en stuga i Varberg som final på det hela. Kommer troligen bli en superhärlig semester! Vad ska Ni göra i sommar bloggläsare?

Bloggen kommer köra på i ett lite lugnare semestertempo under de här veckorna men jag ska försöka fixa några tidsinställda inlägg så ni inte får Alva-abstinens!

Bästa lunchen

Publicerad 2011-07-06 21:39:18 i Allmänt,


Hade glömt bort att visa denna härliga bild från en dag i förra veckan. Underbart att ha nära hem från jobbet, då kan man få en så här härlig lunchpaus. Nu räknar vi ner mot semestern, två dagar kvar!

Roadtrip på landet

Publicerad 2011-07-04 21:10:35 i Allmänt,


Verkar vara problem med att ladda upp bilder på bloggen ikväll. Helgen spenderades iaf på roadtrip i metropolerna Stenstorp, Häggum, Hällekis & Kinne-Vedum. Massa trevligt häng med släkt och vänner med god mat och dryck till. Bilder kommer när det fungerar igen.

Tre bilder från veckan som gått

Publicerad 2011-07-01 20:09:07 i Allmänt,


Imorgon åker vi till torpet för fest med bland annat släktingar från Kanada som är på Sverige-besök. Om allt fungerar med tidsinställningen på bloggen hoppas jag det dyker upp ett inlägg imorgon också, annars är bloggen tillbaka på söndag eller måndag. Trevlig helg!

Länkar

Publicerad 2011-07-01 19:54:05 i Allmänt,

Jag har börjat lägga upp lite nya länkar till andra bloggar jag läser. Ni hittar dem nere till höger här på bloggen, tanken är att jag där ska samla andra pappabloggar & bloggar där man kan räkna med att Alva dyker upp ibland. Listan kommer fyllas på efterhand. Kom gärna med tips i en kommentar!

Onsdagsöl a la bebispappan

Publicerad 2011-07-01 19:43:04 i Allmänt,

Det finns kvällar då bebispappan lämnar hemmadjungeln och dricker öl på stadens barer som en törstig man. Även om detta inte är ett gammalt djungelordspråk så var det det som hände i onsdags. Kvällen inleddes med en burgare på Bryggeriet tillsammans med Joel och fortsatte på Bar Himmel där fler vänner slöt upp. Efter ett tag kom dessutom gamla lumparpolaren Rasmus Svensson förbi med sin bror, en väldigt trevlig kväll.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela