Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

Första advent- en helg fylld av trevligheter

Publicerad 2011-11-27 22:46:51 i Allmänt,

De senaste dygnen har vi haft det riktigt fint. I torsdags firade vi Alvas faster i Mölnlycke och på fredag kväll fick vi besök av moster Anna. Vi körde lite tapas och kunde konstatera att Peter Wahlbeck inte hade några större framgångar i På spåret.

Tjejerna tog sig till NK för lite shopping på lördagen medan jag passade på att träna. Sen hängde jag och Alva i soffan och såg Manchester Uniteds match.

I morse åkte moster Anna hemåt och vi drog ut och kollade på ett hus som tyvärr inte föll oss i smaken. Väl hemma i skydd för blåsten mumsades det på lussebullar som tjejerna bakat dagen innan (jag bidrog genom att köpa ingredienserna) och vi avslutade dagen med varsin kopp glögg. En riktig höjdarhelg med mycket skumt väder.

Alva har gjort ett grymt coolt framsteg då hon körde ålning medelst hasning några decimeter idag. Stolt pappa!

Nattduksbordet

Publicerad 2011-11-24 22:10:59 i Allmänt,

Det har varit lugnt på bloggen några dagar, fullt fokus på jobb, familj och husletande, visningar och annat. Lägenheten börjar kännas väldigt trångbodd men Malin har iaf jul-pimpat den lite idag. Vi har precis kommit hem från Johannas kalas, grymt god middag och paj samt trevligt sällskap serverades.

Har inte tagit så mycket bilder på Alva den senaste tiden men bjuder på hur det ser ut på mitt nattduksbord.

Den svarta ramen fick jag på fars dag.

Tårar & mys

Publicerad 2011-11-19 18:31:00 i Allmänt,


Vi släppte iväg mamman på after work/after babycare igår och myste hemma själva jag och Alva. Gick finfint med taco och gröt till kvällsmål, lite tv-tittande och lek. Det gick bra att sova mellan 20 och 22 tyckte Alva, sen var det inget roligt längre. Skrik och gråt i två timmar tills Malin kom hem som en räddande ängel. Lite att jobba på där helt enkelt.

Idag har vi skrotat i lägenheten, städat, kollat in vernissagen på La Fleuriste och fikat. Stötte på Joel, Magnus, Emma, min kollega Klas med sambon Ulrika på stan. Alva var i centrum kan man säga, charmar alla. Nu är det dags för middag. Ikväll blir det nog "Så mycket bättre" för att se om Laleh fortsätter vara bäst i programmet.

Halvdag

Publicerad 2011-11-16 22:09:35 i Allmänt,

Jobbade fram till lunch idag, sen blev det fullt fokus på Alva eftersom Malin var på jobbet och hjälpte till inför helgens vernissage. Vi tog en promenad, Alva fick lunch, massa lek & bus, mellis och mys. Min lilla älskling tog två powernaps under dagen, fick sin gröt och myste vidare med Malin när hon kom hem igen. Superhärligt!

Tyvärr har hon svårt för att somna på kvällarna just nu. Blir en hel del vysschande som ändå inte ger resultat...

Får se om det är dags att ta till någon beprövad metod, finns säkert en massa experter som skrivt böcker om detta. Frågan är bara när man ska hinna läsa.

God natt, ni som får sova och ni som vankar runt med en bebis på armen.
 

Min första fars dag

Publicerad 2011-11-13 21:40:31 i Allmänt,

Har firat dagen med att hämta upp Malin & Alva på centralen efter egen hemkomst från grabbhelg á la fiskargubbar på Bohus-Malmön. Fick kaffe & bulle och ett gulligt kort på Alva i en fin ram.

Nu är det dags att vila upp sig inför kommande vecka som är fylld med jobb och trevligheter på kvällarna.

Alva testade hoppgunga hemma hos sin mormor i helgen.

Baby Blue Eyes

Publicerad 2011-11-08 19:51:23 i Allmänt,


Känner spontant att det kommer bli svårt att säga nej till den här lilla tjejen när hon vill ha något. "Snälla pappa" och den blicken... jaja det är inte ett problem riktigt än i alla fall.

Detta är inlägg nr 300 på bloggen, vi firar med en kopp te och ett avsnitt House om en timme!

Kalashelg

Publicerad 2011-11-05 11:37:08 i Allmänt,


I torsdags firade vi Malin som fyllde år, hade så trevligt att jag helt glömde bort att ta kort. Gårdagen spenderades för min del i Stockholm från tidig morgon till sen eftermiddag, som tur var verkade alla andra jobba halvdag så det var gott om plats på planet hem.

Mina tjejer tog tåget till Stenstorp igår så nu är det hög tid för mig att sätta mig i bilen och åka dit också. Oerhört skönt med en hel natts sömn och sovmorgon dock. Ikväll blir det kalas igen.

Badrock

Publicerad 2011-11-01 20:26:58 i Allmänt,


Alva älskar att bada, hatar att gå upp ur badet men är helt ok med att mysa en stund i badrocken.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela