Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

En rosa overall

Publicerad 2011-09-28 18:26:13 i Allmänt,

Igår var jag ute på en promenad med Alva och idag gjorde Malin detsamma. Utan att veta om det hade vi båda förevigat vår lilla tjej i en av höstens overaller. Några av bilderna från dessa dagar:

Kusiner

Publicerad 2011-09-27 17:44:06 i Allmänt,


Alva jobbar hårt för att komma ikapp kusin Filip. Senaste grejen är att hon slutat med liggdelen i vagnen (som hon fortf. ligger i på bilden), nu är det tonårsstilen, halvt sittande/halvt liggande som gäller. Allt för att ha koll på omgivningen.

Andra nya grejer är att äta kött och kyckling i puréform. Detta har även sköljts ner med lite vatten. Måltiderna är med andra ord en helt ny upplevelse.

Citysöndag

Publicerad 2011-09-25 20:35:03 i Allmänt,

Vilken härlig söndag vi haft. Fick besök av morfar Peter och mormor Mariann och spenderade hela eftermiddagen på stan med lunch vid saluhallen och fika i Haga. Toppade med att åka upp på Ramberget och titta på utsikten över Göteborg. Fick tyvärr inte med mig kameran men det var sensommarvärme och hur gott som helst.

Nya prylar

Publicerad 2011-09-24 17:35:33 i Allmänt,

Helg igen. Kom hem från huvudstaden igår kväll och fick krama och pussa på mina älsklingar. Klassiskt fredagsmys stod på schemat. Alva blev 5 månader gammal och firade med gröt och katrinplommon&päronpuré.

Hemma efter en tur till IKEA. Blev (som vanligt) en hel del bra grejer köpta. Stol, haklappar, potta och leksaker till Alva.

Alva med sina nya leksaker.

Alva växer

Publicerad 2011-09-21 18:21:45 i Allmänt,

Nytt BVC-besök avklarat, ny vaccinering och nya siffror för längd och vikt. Fem månader gammal är hon 64,5 cm och väger 6580 gram.

Tar bloggpaus torsdag-fredag och åker upp till Stockholm på jobb. Ta hand om mina underbara tjejer så länge Göteborg!

Alva gungar

Publicerad 2011-09-20 19:17:58 i Allmänt,


Två bilder från i somras. På en mysig loppis/kaffe&våffla-ställe utanför Hamburgsund. Blir inte mer än så denna kväll, Malin är i stan och tränar, Alva har badats och kräver mer uppmärksamhet nu.

Avenyn

Publicerad 2011-09-18 08:18:44 i Allmänt,

Alva har avverkat sin första kväll på Avenyn. Vi började med en fördrink hemma i lägenheten med farmor, farfar, faster med familj och så kvällens huvudperson farbror Marcus som börjat nytt jobb!

Sedan bar det av till La Gondola för italiensk middag. Det blev en supertrevlig kväll och Alva var mycket nyfiken på allt och alla och ville absolut inte ligga i vagnen. Hon somnade dock gott på vägen hem. Nu är vi redo för en ny dag.

Alla äter delikatesser

Publicerad 2011-09-16 20:09:47 i Allmänt,

Skandal! Glömde ta mat-blogg-bilder på våra fredagscharkisar. Måste ändå tipsa om stället där jag köpte dagens chorizo, salami, ost och oliver. Det är faktiskt en av våra kunder på företaget, Mannerströms Saluhall (ja DEN Mannerström) som finns i Sisjön söder om Göteborg. Åk dit om ni vill köpa riktigt goda delikatesser. Slut på reklamen.

Fredagen fortsätter med kaffe, mintchoklad, Idol och Skavlan i soffan med mina underbara tjejer.

Alva har också ätit delikatesser nyss. Nestle havregröt och Semper mangopuré.

I farmors knä

Publicerad 2011-09-15 17:46:26 i Allmänt,


I söndags var det SM-kval i blomsterbinderi och Malin var med och tävlade. Jag och Alva var där och kollade läget tillsammans med Alvas farmor & farfar. 

Ben, Jerry och en lax

Publicerad 2011-09-09 19:55:55 i Allmänt,

Fredagar byter ju som bekant pappabloggen ofta karaktär och kör mat-tema. Vi håller på traditionen idag också. Som vanligt är det inte bloggen som har lagat maten utan bloggens fantastiska sambo.


Fullt upp

Publicerad 2011-09-08 22:03:45 i Allmänt,

Malin och Alva har haft fullt upp idag: Träning i Mölnlycke på förmiddagen, Mammagruppsträff på eftermiddagen och massa annat fix och trix efter det. Dagen avrundades med ett bad för Alva.

Tillsammans

Publicerad 2011-09-06 21:21:45 i Allmänt,

Den här underbara tjejen och hennes fantastiska mamma har nu varit hemma ett dygn, så härligt att mysa tillsammans igen när man varit ifrån varandra några dagar. I helgen har Alva testat att äta mosad banan, lärt sig att jollra (ännu mer) och haft det fint med massa släktingar.

I morgon ska hon dessutom ha barnvakt en stund medan mamma tränar inför SM-kvalet och pappa jobbar. Tusen tack Maria för att du hjälper till! :)

Ven

Publicerad 2011-09-04 19:55:58 i Allmänt,

Som jag skrev innan helgen har jag varit på konferens i Skåne. Närmare bestämt på Örenäs slott utanför Glumslöv. Det hela var väldigt lyckat, alltid nyttigt att försöka utveckla sitt företag och jobb & självklart att träffa kollegorna från Malmö och Stockholm.

Helgens höjdpunkt var lördagens besök på ön Ven. Färja från Landskrona tog oss ut till ön på en halvtimme. Väl där blev det några timmars utforskande av omgivningarna på cykel. Tycho Brahes museum, lunch samt ost- och vinprovning stod på programmet.

Ven har en helt fantastisk atmosfär, vackra vyer och passar perfekt för en helgs avkoppling. Har redan föreslagit för Malin att vi ska åka dit med familjen nästa sommar.

Imorgon kommer mina tjejer hem, längtar...

Röd napp & vit piké

Publicerad 2011-09-02 10:00:00 i Allmänt,

Vi firade helg redan igår kväll eftersom familjen åkt åt olika håll den här dagen. Pappan är på konferens i Skåne och mamman och barnet hälsar på hos mormor. Hoppas ni får en härlig helg bloggläsare/Alva-fans!

Ps. Tidsinställer ett inlägg per dag så att det händer något här även lördag och söndag!

Avtryck

Publicerad 2011-09-01 20:36:46 i Allmänt,

Kolla in den här fina pjäsen, kommer bli ett fint minne. Design: mamman, givetvis.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela