Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

3 små steg

Publicerad 2012-02-27 20:47:44 i Allmänt,

Det är inte så ofta jag uppdaterar min Facebook-status men i lördags gick det inte att låta bli. Alva tog sina första steg hemma hos sin mormor, stor succé och stolta föräldrar såklart. I övrigt var det en härlig helg, fick god mat och kopplade av.

Hänger i hallen

Publicerad 2012-02-24 20:30:25 i Allmänt,

Pappadagarna (torsdagar & fredagar) rullar på, vi har det riktigt mysigt jag och Alva, idag har vi varit lite husliga och källsorterat och tvättat och självklart lekt och busat en massa.
Vi åker på roadtrip i morgon, det blir en tur till Älgarås och Götene, hoppas ni får en härlig helg!
Alva är inne i en period när hon fixar iordning extra mycket i hallen, de vanliga leksakerna är inte speciellt intressanta, mycket roligare med mammas och pappas skor till exempel...

Pussel

Publicerad 2012-02-22 18:50:50 i Allmänt,

I helgen fick Alva ett pussel, här är några bilder från när hon leker med det.

Lite om veckans kalashelg

Publicerad 2012-02-19 22:02:17 i Allmänt,

Vilken kalashelg det blev av de senaste dagarna. Hemmafredag och god middag med familjen, firade Maria på lördag förmiddag med grymmaste brunchen och Filip på eftermiddagen med mat och tårta. Maria och Filip fyllde båda på samma dag tidigare i veckan, Filip firade 1 år och Maria några fler år.
Hos Maria fick Alva träffa en liten söt 10 veckorsbebis, vilket hon tyckte var väldigt intressant. Hemma hos Filip fick hon sedan träffa min faster och kusin, moster och kusin samt mormor. Även Alva fick paket på Filips kalas, mycket uppskattat, tack!
Det går galet bra för Alva med gåvagnen, dessutom har hon nu börjat spatserar runt utan vagnen om man håller henne i en hand också, supermysigt.

Fredagsfeeling

Publicerad 2012-02-10 15:49:15 i Allmänt,

Det är inte riktigt samma känsla på fredagarna numera när man inte jobbar men jag och Alva håller på att skapa våra rutiner så det blir härligt ändå. Vi kör frukost, lek, förmiddagslur, fixar iordning oss, äter rejäl mellis/tidig lunch och drar till SATS och MiniSATS. Sen hem för mer mat, lek och vila. Alva sover just nu och jag dricker en kopp kaffe, fint och rätt bra Fredagsfeeling! Sen ska vi ner till butiken och handla godsaker.
Det grymmaste som hänt idag var ändå när jag låg på golvet och Alva som satt bredvid reser sig upp och står och håller balansen i cirka fyra sekunder, mäktigt!

Helgens händelser

Publicerad 2012-02-05 16:06:19 i Allmänt,

Vad gör man när ens dotter har för mycket rosa klänningar, man köper en sporttröja...
I helgen har vi städat, tvättat och fixat, lekt och busat, fått besök av farmor, farfar och farbror samt varit på minisats bland annat. Nu laddar vi för Uniteds match mot Chelsea!

Första pappadagen

Publicerad 2012-02-02 21:05:32 i Allmänt,

Nu sover Alva gott efter en hel dag full av bus och mys. Vi har haft vår första dag tillsammans medan Malin gått tillbaka till jobbet för första gången på ca 10 månader. Mamma- & pappaledigheten kommer vi nu dela upp mellan oss ända fram till sommaren, jag jobbar måndag till onsdag och Malin torsdag, fredag och vissa helger. Hoppas det kommer bli bra så.

Började lugnt för att "sätta rutinerna" med mat och sömn för Alvas del så vi har varit hemma nästan hela dagen. Frukost, lek, lunch, vila, öva med gåvagnen, Hitta Nemo på datorn och lite musik betades av före vi tog oss ut på en promenad i ett fantastiskt soligt men kallt Göteborg. Mellis för Alva och kaffe för mig och mer lek avslutade eftermiddagen. Har varit väldigt mysigt att bara hänga med Alva men imorgon drar vi till Johanna och Filip.
Good looking (like my dad) t-shirt från London.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela