Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

Det här med sömn

Publicerad 2012-01-10 19:39:42 i Allmänt,

Alvas läggdags- och sömnrutiner har varierat en del den senaste tiden. Läggdagsritualen som är vanligast är leka, äta gröt, byta blöja och få på pyjamas, gosa i soffan och bli vaggad till sömns.Funkar oftast utmärkt och går antagligen löjligt fort sett till hur det kan vara/bli. En ny variant är att hon inte alls har lust att sova utan ställer sig upp i sängen, tyst och lugnt men låter tillräckligt högt för att vi ska märka henne. Tar vi då upp henne och hon får vila i någons famn somnar hon gärna så, väldigt mysigt.

Varianten att hon inte alls vill sova finns också. Då blir det läggdags med mamma & pappa och sova mellan oss, det är också mysigt men galet trångt i sängen (1,40 bred)  samt att vi riskerar få en fot i ansiktet när hon ligger och vrider sig. Då lägger över henne i barnsängen när hon somnat.

På nätterna sover hon väldigt bra, vaknar ibland och gnäller lite men snabb tröst och nappen brukar räcka bra. En supersnäll bebis på det hela taget alltså! Hoppas det håller i sig lääänge. Det är trots allt så att man blir påverkad och lite seg av att vakna ett gäng gånger varje natt, fast då tänker jag på att mina föräldrar som, enligt dem själva, bar omkring mig hela nätterna i tre års tid.  

Kommentarer

Postat av: Johanna

Publicerad 2012-01-10 20:18:52

Vaggning kan ni glömma när hon blir stor och tung som Filip;)

Postat av: Sarah

Publicerad 2012-01-11 08:32:24

Ett tips är att ta kampen att lära henne att somna i sin egen säng redan nu (nej det är inte roligt alls att höra när de gråter och vill upp men....), för hur mysigt det än är nu så blir det bara mer och mer trångt och mer och mer trots ju äldre hon blir ;o)



Ta från en som vet ha ha....

Postat av: Karin Liss

Publicerad 2012-01-11 09:35:38

Ni kan nog även glömma en 140cm säng när hon blir större ;) En 2.5-årings sparkar är INTE mysiga. Även om de blöta pussarna på morgonen, ibland, kan väga upp det.



Det är nog som Sarah säger, lika bra att ta fighten redan nu när hon är liten. En 2.5-åring har ju lite mer vilja också, "sovamammapappaääääääng" samtidigt som han skriker och ser lika arg ut som en rabiessmittad hund, livet är alltid kul haha :D



KRAM

Postat av: Adam

Publicerad 2012-01-11 12:55:52

Tack för tipsen, jag tror er defintivt :)

Får se om vi lyckas "tackla" det på ett bra sätt

Postat av: Karin Liss

Publicerad 2012-01-12 09:40:22

Det gör ni, det är ju inte så att det är ett problem direkt ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela