Alvas liv

En blogg om min lilla familj och vårt liv i Gerrebacka.

Gästbloggande

Publicerad 2011-01-31 18:14:06 i Allmänt,

Hej på er! "bebishotellet" här. Tyckte att det var dags att göra ett litet gästinlägg här på Adams fina pappablogg. Tänkte bara avlägga en lägesrapport om hur vi mår och så... Vi är mitt i vecka 29 och magen är rund och go =)
Jag mår väldigt bra och Chicharito lever loppan inne i min mage. Nu kan man både se och känna rejäla sparkar.
Jag börjar uppleva att magen är "lite i vägen" när jag ska böja mig ner eller bära något på jobbet. haha... lite svårt att vänja mig vid magen.

På fredag ska vi till barnmorskan och då ska det mätas och tas prover. Tror säkert att Adam kommer att återkomma till det...


Ja.. Det var nog allt jag hade för denna gången. Ska bara passa på att göra lite smygreklam för min egen blogg som du hittar HÄR

Massa kärlek
Malin

Fredagsmys

Publicerad 2011-01-29 09:22:06 i Allmänt,

Igår körde vi fredagsmys av klassiskt familjesnitt, hemmagjorda pizzaslicear, cola, chips och godis. Hade ett gott gäng här som kollade på handbollsmatchen och på spåret. Vid läggdags började festen hos grannnen och ljudnivån var riktigt hög även om det inte var "stökigt". Känns som man inte kan reagera på det, hämnden kommer snart i form av barnskrik, vilket säkert inte bara blir på fredagskvällar...

TV-kväll

Publicerad 2011-01-27 22:19:30 i Allmänt,

Ikväll har vi tittat på ett kul program på tv4+ av alla kanaler. Det handlade om ett par som har sexlingar! Verkade sjukt utmanande att ha koll på hela det gänget. Idag har graviditeten dessutom gått in i vecka 29. Står inte så mycket spännande i vår bok om den veckan förutom att Chicharito nu dricker cirka 0,5 L fostervatten varje dag.


Dessutom börjar det nu närma sig födseln för den som kommer att bli Chicharitos storkusin, spännande!

Chicharito drömmer

Publicerad 2011-01-24 20:14:50 i Allmänt,

Under förra veckan gick graviditeten in i vecka 28. Det betyder en hel massa saker, bland annat är Chicharito nu någonstans kring 35 cm lång och väger över 1 kg! Det coolaste som står om den här veckan i vår lilla bok är dock två andra saker. 1. Chicharito har börjat drömma. Hur sjukt är inte det? Här ligger det en bebis i Malins mage och utvecklas för fullt vad gäller både kropp och inre organ och dessutom så drömmer den. Man blir rätt nyfiken på hur de där drömmarna ser ut. 2. Man vet också att bebisen har utvecklat sin förmåga att minnas. Det känns också rätt mäktigt, kommer Chicharito lacka ur fullständigt vid födseln, typ "farsan det är helt OK att du sjunger i duschen men att du skrålade patetiska försök till visor precis bredvid mina öron under stora delar av de senaste 40 veckorna, det kommer jag aldrig att förlåta." Trevlig kväll bloggläsare!

Kanske drömmer Chicharito om att avgöra en Champions Leaugefinal på 2030-talet?
 

Skatås

Publicerad 2011-01-23 22:04:14 i Allmänt,

Vi avslutade vår semestervecka med en promenad i Skatåsområdet. Det var vi verkligen inte ensamma om att göra. Folk promenerade, cyklade, joggade, åkte skidor och skridskor på och runt sjön. Härligt med ett så fint naturområde nära stan. Verkar också vara stället att hänga på om man vill träffa andra barnfamiljer nästa vinter, de var helt klart överrepresenterade ute på isen. Vi har haft en riktigt härlig semestervecka men imorgon är det tillbaka till "gruvan" som gäller.

Igår åt vi en härlig middag, köttbuffé på ...

Publicerad 2011-01-22 16:35:28 i Allmänt,

Igår åt vi en härlig middag, köttbuffé på värdshuset i Idre. Några bord bort satt ett gäng gubbar med lädervästar. Lostboys MC Stockholm stod det på ryggen. En tanke kring det: det kan vara lämpligt att inte uppmuntra Chicharito till en karriär inom den organiserade brottsligheten. Bara eftersom de har så taskig klädsel.

Lunchpaus i Idre, här är det ännu en fanta...

Publicerad 2011-01-20 11:54:34 i Allmänt,

100media_imag031 (MMS)

Lunchpaus i Idre, här är det ännu en fantastisk dag med välpistade backar och sol. Börjar dagarna med ostbackarna med solen i ansiktet och fortsätter sen i väst. After ski på café Asien igår, Chicharito fick juice och jag testade kinesiskt öl.

Dagens övning gick idag ut på att mata vär...

Publicerad 2011-01-13 21:39:50 i Allmänt,

100media_imag024 (MMS)

Dagens övning gick idag ut på att mata världens sötaste Kasper, det fixade Malin grymt bra. Efter det hängde jag och Kasper, han gav mig en lavett innan hans grymma föräldrar visade honom hur man klappar försiktigt istället. Tack för middagen Lotten & Johan.

Pappabloggen blir tillfällig konferens- & semesterblogg

Publicerad 2011-01-11 20:30:24 i Allmänt,

På fredag kommer bloggen att byta skepnad för en vecka. Då är det nämligen dags för mig att åka på konferens med jobbet. Efter tidigare weekendresor till Budapest, Riga och Berlin har det blivit dags för Bad HofGastein i Österrike. Förutom konfererande, middagar och avkoppling kommer det bli en del tid för brädåkning, något jag ser fram emot väldigt mycket. Det var många säsonger sedan jag kastade mig ut i pisten. Förhoppningsvis sitter tekniken och det vore inte fel med pudersnö och schysst väder. Sent på söndag kväll är jag tillbaka i Göteborg, sover några timmar och sedan blir det en heldag på tåg och buss med destination Idrefjäll.I Idre väntar Malin som åker dit redan i helgen och vi ska vara där till nästa lördag, hur skönt som helst med en semestervecka eftersom vi jobbade en hel del båda två i jul- och nyårsveckorna. Vi får se hur det går för Malin att åka skidor med Chicharito i magen, kanske blir det mycket mys i stugan och promenader på fjället om det blir för jobbigt att hänga i pisten. Det kommer oavsett vilket bli en riktigt härlig vecka. Förra gången vi var uppe i blivande morfar Peters stuga  var det sommar och fjällvandring, mountainbike och forsränning på Trysilälven stod på programmet, det såg ut ungefär såhär:

IKEA

Publicerad 2011-01-10 19:24:03 i Allmänt,

Då har vi gjort en första genomgång av utbudet på IKEAs barnavdelning. Vi kunde konstatera att det nog får bli ett annat inköpsställe för skötbord. I vårt badrum har vi ett klockrent utrymme ovanpå tvättmaskinen, så ett skötbord som man kan lägga på den eller vars ben får plats utanför vore det ultimata. Snacket går om att det finns en stor barnbutik på Backaplan ett stenkast från oss så där kommer sökandet fortsätta. I övrigt hade de mycket textilier och mjukdjur på IKEA. Hittade bland annat en hel hög med.....


Sedan testade Malin en schysst stol.


Ska det bli ett fotbollsproffs av Chicharito måste vi börja i tid, kanske blir detta första fotbollen?


Det lär bli fler shoppingturer framöver, speciellt med tanke på att vi idag i princip bara fick med oss en ny toaborste hem...

Vecka 26

Publicerad 2011-01-08 11:07:01 i Allmänt,

Just nu är Chicharito inne på sin 26:e vecka av cirka 40 innan det är dags att komma ut. Längden är kring 32 cm och vikten 800-900 gram. Nu har också en viktig gräns passerats, utvecklingen har kommit så långt att Chicharito sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Helt fantastiskt.

Det här med namn

Publicerad 2011-01-05 16:04:41 i Allmänt,

Blivande moster Anna var inne på det här med bebisens namn i en kommentar. Vi har såklart inte tänkt att behålla smeknamnet Chicharito efter födseln, det känns lite för mexikanskt helt enkelt. Jag tycker det känns bäst att vänta med namn tills man har den lilla pysen i famnen, få en känsla för vem det är innan man bestämmer namn helt enkelt. Könet är ju bra att veta också. Vi har självklart ändå börjat fundera på vad vi har för favoritnamn till vårt barn. Tänkte bjuda på några av förslagen vi "känner" på just nu.

Om det blir en pojke så ligger namnen Melker, Edwin, Carl och Leo bra till. För en flicka så är favoriterna just nu Ester, Svea, Alva och Tindra. Vi har nog nästan tio förslag till för varje kön så det är långt ifrån klart.

Farbror Melker


Sveas mössa

Förberedelser

Publicerad 2011-01-04 18:10:42 i Allmänt,

Var inne på ämnet mentala förberedelser för att bli pappa i gårdagens inlägg. Läsa böcker är nog det första steget för många, så också för oss. Vi kommer med stor sannolikhet även att gå på en eller flera kurser som har med förlossningen och barnet att göra. Lovar att återkomma till detta längre fram. Sen kan man förbereda sig genom att köpa viktiga prylar i god tid innan barnet kommer. Här kommer en lista med de 3 viktigaste sakerna som jag köpte på jul-rean:

Man vill ju att ungen ska ha de coolaste prylarna...

Tips på vägen

Publicerad 2011-01-03 18:23:44 i Allmänt,

Efter en 11 timmar lång arbetsdag är det dags för lite avkoppling i soffan, läser Dick Sundevalls bok "Du ska bli pappa". Har kommit en bra bit i den och tycker den innehåller en del matnyttig information om tiden innan, under och efter förlossningen. Det bästa tipset är kanske ändå att inte försöka vara världens bästa pappa utan att acceptera att man har brister och inte är "utbildad" förälder från första början. Den inställningen och viljan att ändå förbereda sig så mycket som möjligt känns som en sund start.

Sen blir det nog pocketboken av Söderlund & Widell, mamman skrattar gott när hon läser den.

Bebishotell

Publicerad 2011-01-02 10:13:25 i Allmänt,

Innan Chicharito checkar ut hänger han/hon på det här "bebishotellet" även kallat mamman och Sveriges bästa kvinnliga florist. Det är alltså mamman själv som benämner sig bebishotell när det känns lite motigt...

Pojke eller flicka

Publicerad 2011-01-01 16:34:24 i Allmänt,

Trots ett smeknamn från en manlig fotbollsspelare vet vi inte vilket kön vårt kommande barn är. Det får bli en överraskning för oss alla någon gång kring den 20:e april!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela